Thursday, April 06, 2017

ESSAOUIRA with a touch of Orange et Canelle

streetview

Down a little cobbled lane and luckily not too hard to find is Riad Orange Canelle in Essaouira. It is a small guesthouse, quite perfectly formed. The interior is whitewashed with pops of colour in warm oranges and browns, reflecting the name of a lovely Moroccan dessert.
I took a small room, more than adequate for a solo traveller with a comfy bed and a great little ensuite bathroom. A rooftop breakfast is included and you can sit over your coffee under the blue skies, seeing and hearing the seagulls wheeling overhead, as you come to grips with the start of your day. The fishing village of Essaouira is right on the doorstep, a good hamam is a couple of doors down and fresh fish is on every menu…..
Looking for alternatives to stay in Essaouira? Have a look at our selection. 
Not sure what to do? Here is the cultural agenda for April

                    
article by Kate Woods more articles by Kate HERE
Nederlands hieronder


teapot

In een klein charmant zijstraatje in Essaouira, als je de medina vanaf Bab Marrakech binnen gaat, vind je Riad Orange Canelle.  Het is een klein en eenvoudig gastenverblijf waarvan de naam het kleurgebruik verraad.  Van ver wordt je begroet door het sierlijke uithangbord in een warm oranje tint. Orange et Canelle is meteen ook een van de meest populaire en eenvoudige nagerechten in Marokko.  Schijfjes sinaasappel besprenkeld met oranjebloesemwater en kaneel.  Heerlijk!  Ik nam een kleine kamer die helemaal perfect was voor een solo reiziger.  Een comfortabel bed en een aansluitende badkamer, meer heb ik niet nodig voor een nachtje.  Het dakterras doet zijn naam alle eer aan en je kan er uren zitten onder de fel blauwe lucht.  Het contrast van de spierwitte overvliegende zeemeeuwen is een schouwspel dat je toelaat om op je eigen tempo te ontwaken.  Met het stadje aan de voordeur, een goede hamam een paar huizen verder en vis menu's op iedere straathoek...
Op zoek naar alternatieven? Kijk even naar onze selectie, er zit vast iets tussen naar jouw smaak! 
Hier alvast het cultuur programma voor de maand april!
down view in the patio

cat on the roof terrace

entry room


  
More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |