December 21, 2016

TRIPS FROM MARRAKECH - a foodtour to Imlil (part1)

Marrakech, Imlil, foodexperience             
article by Kate Woods more articles by Kate HERE
Nederlands onder

When the going gets too tough in Marrakech I head to the Atlas Mountains for a trip from Marrakech.  The village of IMLIL is 90 minutes away and perfect for a day trip, or more, if you love hiking.  Me, I love to sit on a rooftop taking lunch and letting the panoramic views work their magic. 
So, what can you expect on a level of food? We have some great alternatives for you. here is part 1!
Riad Atlas Toubkal.
The food at Riad Atlas Toubkal is as authentic as could be, and so is its location. You 'hardly' can't get more local in and around Imlil  and the food is exquisite!
Serious home away from home Moroccan views and food.

On my day out last week I was served some really delicious courses

First course was Harira, a rustic hearty Chickpea and lentil soup. The wooden soup spoons are locally crafted. 
The second course I chose was a kofta and egg tagine. Kofta are small meatballs and are baked alongside freshly laid local eggs. 

Dessert for Moroccans is usually fruit and these juicy sliced oranges came with a generous sprinkle of cinnamon, giving them an exotic little twist that complemented my meal in the mountains perfectly. 

Here isfree gift number 4: a felted money purse

Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Marrakech, Imlil, foodexperience
Wanneer het me allemaal net iets  te veel wordt in Marrakech, dan trek ik het Atlas-gebergte in voor een reis.  Het dorpje Imlil is op 90 minuten afstand en ideaal voor een dagje uit, of meer, als je van wandelen houdt (denk Djemal Toubkal, de hoogste berg van Noord Afrika en de tweede hoogste in heel Afrika!) . Ik, ik hou ervan om op een dakterras te zitten, te lunchen en te genieten van het panorama. Dat alleen al werkt voor mij als magie.  

Wat kan je verwachten op gebied van eten gecombineerd met een authentieke daguitstap? 
We hebben enkele kleine lokale initiatieven en een meer professionele op een rij gezet. Vandaag deel 1!
Riad Atlas Toubkal. 
Het eten in Riad Atlas Toubkal is zo authentiek als zou kunnen zijn.  Evenal de ligging.  
Je kan nauwelijks iets meer lokaal krijgen in en rond Imlil en het eten is er voortreffelijk!Serieus 'weg van huis' Marokkaans uitzicht en eten.Op mijn dag vorige week werden er me een aantal echt heerlijke gerechten geserveerdVoorgerecht was harira, een klassieke stevig Kikkererwten en linzensoep. De houten soeplepels worden lokaal gemaakt en stonden bijna recht in de kom!

Hoofdgerecht was een kofta tajine met ei. Kofta gehaktballen zijn klein en worden vers gebakken daarbij worden lokale eieren van de eigen kippen geserveerd.

 
Dessert is meestal fruit voor Marokkanen.  De sappige, in schijven gesneden sinaasappelen met een royale snuif kaneel, smaakten het geheel op een exotische wijze af.  
Mijn maaltijd in de bergen was 'gewoon' perfect.

Lahcen, de eigenaar van Riad Atlas Toubkal, is veel meer dan dit. Hij organiseert en help waar mogelijk. Zo ook voor yoga en andere sessies in Kasbah de Toubkal, klimmen naar de top van Toubkal, of gewoon een workshop bij hem op het terras!
Stuur ons een mail als jullie niet verder geraken. Communicatie loopt hier als eens fout ;)

photo credit Kate Woods

More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |