November 18, 2016

COP22 - DESIGNERS AND RECYCLING

Artisanat et design at Marrakech' COP22

COP22 de Marrakech editie, natuurlijk moesten wij daar voor jullie naartoe. Wat we misten in de 'green zone', de drie collosale tenten die voor het internationale publiek toegankelijk waren, was enige aanwezigheid van België.
Heel erg jammer want zowat ieder Europees land was vertegenwoordigd en legde er interessante contacten met verrassende producten. Dit moet beter kunnen Belgie. Kijk eens over de grenzen!

Wat we WEL voor jullie vonden was design. Natuurlijk :)

Marokkaanse jonge designers die afval en duurzaamheid op een andere manier bekeken zonder hun roots te verliezen.
Hier diegenen die wij in huis willen hebben. De designers ook natuurlijk, maar vooral toch hun creaties.


Deze all time Marokkaanse favoriet kreeg een update door de zitting in handgeweven touw van plantaardige (cactus) zijde te maken. De combinatie met het ruwe hout geeft zo een hele nieuwe look aan deze gouwe ouwe.Een knipook naar de oude textielen met berber borduursel. Deze combinatie van organische wol en katoen met schouderriem in dezelfde, ditmaal gevlochten, plantaardige zijde, afgeboord met HET Kaftan element bij uitstek, zijdeband. Een echte klassieker als je het ons vraagt en eentje die hoog op mijn toch al (te???) lange lijst met cadeautjes komt!

TARPOUFFA by Taha Qortbi en Ayoub Ariba (voor meer info contacteert u ons)


Hoe cool kan een oude autoband worden?! Deze krukjes maken gebruik van het ronde deel van oude banden en geven het geheel hierdoor meteen zijn stevigheid. Dat Marokko heel creatief was om rubber te recycleren tot bloempotten, emmers en zelfs juwelen was gekend. Maar dit is weer een hele nieuwe aanpak! Heel strak en een prachtige afwerking

NASSE by Khalid El Bastrioui (voor meer info contacteert u ons)

Zo MOOOI. Dit is mijn absolute favoriet. We hebben hier iets met lampen en verlichting op de redactie. Wellicht omdat het wonen in Marokko er ons van doordrongen heeft.
Deze lamp met als basis de viskorven die in het noorden van Marokko gebruikt worden, in het RIF gebergte, hebben iets Scandinavisch dat meteen een schot in de roos is voor een groot aantal interieurs. Tegelijkertijd is het zo puur Marokkaans dat een betere link van Marokko naar het internationale podium voor ons niet te vinden was.

Enjoy!

   article by Marlène Pauly. More articles by Marlène HERE


More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |