July 14, 2016

ESSAOUIRA - ABOUT THE GOOD LIFE, AXEL VERVOORDT AND THE NEW IT PLACE

Last weekend was all about adventures en hilarious situations around Essaouira. From having two huge Cane Corso dogs on our lap to ending up with the whole gang, dogs included, in a Berber wedding somewhere in the middle of no-where! Lost!... and not really invited...
And the best part ....was discovering the most beautiful, warm and elegant Boutique hotel around Essaouira I visited so far!

Nederlands ⤵️Avonturen melden zich nooit aan.

Zo kun je plannen en voorbereiden wat je wil! Ook afgelopen weekend toen we een nieuw luxe gastenverblijf gingen bezoeken net buiten Essaouira. De persoonlijke inbreng van de 'huishonden', twee uit de kluiten gewassen, pur sang Cane Corso's, hielpen de dag een zodanige twist te geven dat we thuiskwamen met voldoende stof voor een Franse film komedie. Inclusief het belanden van drie blonde vrouwen en twee kamelen van honden op een Berber bruiloft ergens totaal verloren in the midle of Berber land.

Maar goed, let's stick to our business, nietwaar? :)


'Business' is het woord dat je als eerste vergeet wanneer je het domein oprijdt waar Anouk Beguery haar ziel, tijd en passie ingestoken heeft. Haar gastenhuis, een verbouwd traditioneel landhuis op een half uurtje van het strand en Essaouira neemt meteen alle stress bij je weg en je voelt de warmte van de gastvrouw in ieder detail.

De definitie van Wabi! Het eerste wat ik lees bij het binnenkomen, in een boek van Axel Vervoordt dat op een tafel in de entree ligt.

W A B I

Leaving something incomplete makes it interesting and gives one the feeling that there is room for growth - Yoshida Kenko
Axel Vervoordt is altijd een van mijn inspiratiebronnen geweest en duidelijk draagt ook deze plek het stempel van de pure eenvoud die gewoon 'is' en puur hierdoor tot luxe verheven wordt.

Het samen-spelen van interieur stukken.
De gewaagde keuzes in combinaties.
Het oog van een echte verzamelaar die er plezier in heeft om nieuwe ontdekkingen mee naar huis te brengen.
Het prachtige oude linnengoed.
De inval van het licht.
Het is zonder meer een van meest unieke 'hotels' die ik al bezocht heb. Je voelt onmiddellijk, dit is niet gestyled dit is ontstaan, gegroeid!
Dit is een thuis en het kan ook jouw thuis zijn, al is het maar voor even.More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |