July 22, 2016

IT'S FASHION, IT'S HOT AND IT ROCKS THE KASBAH - BABOUCHES


Did we ever thought this was going to be 'en vogue'? Yes we did. 

Ever since I moved here the pointed toes babouches are my favourite anti-fashion statement.
I've been wearing them with everything from a classic trench to a Barbara Bui tuxedo and a silk sleek Cos summer dress.  And you can bet there is much more in Moroccan fashion that is going to make it to the catwalk. But let's pay some tribute to the shoe Ali Baba used to run his errands in.

An old pair of Babouches in Riad Adore

Chanel

instagram - we also have the hats in stock

 

Eerlijk, u twijfelde er nog aan? Wij niet! 

De puntige babouches die ik versleten heb sinds ik hier woon zijn niet meer te tellen. En telkens vind ik weer een ander paar dat mijn persoonlijke 'slof' wordt. Geen ander mode item heeft de Marokkaanse levens stijl in zich als deze schoenen. Generaties zijn er in opgegroeid en elegant lopen is niet 'echt' mogelijk. De nonchalante 'we zien het morgen wel weer' levenswijze is volgens mij een gevolg van het dragen van de Babouche. Je KAN gewoon niet sneller :).
Het is mijn persoonlijk anti-fashion statement geweest tijdens de jaren dat ik hier woon. Iets waarmee je een scherp kantje kon zetten met veel 'hoofden geschud' tot gevolg... Onder een klassieke trenchcoat naar België, gecombineerd met mijn Barbara bui smoking of onder een simpel zijden jurkje van Cos
Dat statement gaat nu tijdelijk even niet op daar de catwalks er vol mee lopen, maar mooi, gemakkelijk en allround vind ik ze nog altijd, en net als Ali Baba doe ik er mijn boodschappen in...

Ik heb alvast een next statement in mijn garderobe ;)  eens kijken of dit binnen vier jaar ook hot is ....
The Fashionmedley

Everlane
Slash-Zine

Souk Morocco


More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |