February 23, 2016

ESSAOUIRA MET TOSCAANSE FLAIR

 
Midden in de heuvels van Essaouira, op de flanken van de Ksob vallei, waan je jezelf in Toscane. Ware het niet dat de hellingen niet enkel met olijfbomen begroeid zijn maar afwisselend met oeroude Argan. Een van de zeldzame plekken op aarde waar deze boom van nature groeit.

We bevinden ons midden in de Arganstreek.
Veel meer dan een droge en dorre zandstreek en dit mede dankzij de Arganboom die de erosie tegengaat en in deze vallei voor mij een van de mooiste en meest ongerepte stukken natuur heeft helpen creëeren voor de ganse provincie Essaouira.

Een klein wegeltje links af en je bevind je al gauw in een omgeving waar hevig bloeiende bourgainville over de natuurstenen tuinmuren heen hangt, mooi te wezen in de zon.
Dit is het decor van 'Le Jardin des Douars'.
Het hotel is meer een gasten paleis, dat door zijn vele gebouwen en een prachtige integratie in de hellingen steeds weer verrassende vergezichten en unieke perspectieven onthult.
De Belgische eigenaren hebben niets aan het toeval overgelaten en zowel de architectuur, in streekeigen materialen en volgens aloude technieken, als het interieur dragen bij aan de sfeer van luxe met een hoge aaibaarheidsfactor.
Ook met een lege maag word je hier niet teleurgesteld. Een restaurant dat het panorama wel naar binnen lijkt te zuigen, een indrukwekkende haardhoek en een ruimte voor  privé feesten doen al heel wat , maar het is de verfijning van de keuken en de uitstekende service die het geheel af maken.Sommige van mijn gasten durven ' Le Jardin des Douars' dan ook op hetzelfde niveau te plaatsen als 'Kasbah Tamadot', het luxe estate van Sir Richard Branson in Asni.

En dat is wel een heel mooi compliment!
Voor mij alleszins een reden om het domein op te nemen in mijn Coco's Caractère Selection.
More Morocco on
Facebook | Twitter |  Google+ |  Instagram | Website |