October 14, 2014

JARDIN DU VILLA MAROC ESSAOUIRA ***


Wanneer het aankomt op het nemen van juiste beslissingen en het kiezen van toplocaties, dan blijken de eigenaars van Villa Maroc over een extra zintuig te beschikken. Deze indruk krijg je alleszins bij het bezoek aan een van hun meer recentere creaties hier in Essaouira,  Les jardins du Villa Maroc.
Ongeveer 12 km buiten Essaouira, langs de route naar Marrakech, verscholen in de Arganbossen,  ligt de voorheen als privé residentie gebruikte villa met zwembad.  Op zich een daguitstap waard is echter de annex die gecreëerd werd: het trendy 'restaurant  Jardin du Villa Maroc',  waar je een stijlvolle wereld betreedt met als bekommernis van de dag of de nacht een keuze maken uit zon, zwembad, drankjes, vrienden en lekker eten.  En b.t.w. niet persé in deze volgorde...  Het speelse interieur met frisse kleuren is top gedecoreerd in een stijl die helemaal staat voor wat het geheel te bieden heeft, namelijk en dag ontstressen van de Medina gekte! Duidelijk een mix van 'Afrika meets Europe'.

Kies voor het dagprogramma bestaande uit:
-shuttle service vanaf de Medina tot het domein,
-coctails in alle kleuren en smaken,
-een heerlijk lunch buffet en
-ontstressen bij het zwembad in een inspirerende omgeving die rust en stilte uit iedere steen schijnt te ademen.
OF
Ga voor het echte werk en organiseer een heuse poolparty met vrienden. Zo eentje waar je de zon ziet opgaan over het Marokkaanse landschap, de volgende dag wel te verstaan!  Huur hiervoor een van Essaouira's DJ's in, breng enkele Afrikaanse drummers en een gnaoua bandje erbij en je hebt alle ingredienten om het feest te laten losbarsten!


Als er minpuntjes zijn dan is dit: 
de matige tot onvoldoende verlichting rond de bar van het lopende buffet en rond de tafels.
De smaken van de vleesgerechten op de bbq zouden meer tot hun recht zijn gekomen als er schotelverwarmers aanwezig waren geweest.

kleine punten die de gehele ervaring nog een stuk hoger hadden kunnen tillen...

with a special thanks to Maroc-O-Phile for inviting us at the party!

interior: ***
food: **
ambiance: ****
price /quality: ***Post a Comment