February 18, 2013

RESTYLING VAN EEN APPARTEMENT IN ESSAOUIRA
Een dakappartement in de nieuw medina van Essaouira was door de vorige eigenaars op een nogal eclectische manier aangepakt. Alles wat enigszins modern oogt is heel populair en het geheel wordt hierdoor vaak in de detaillering nogal eens uit het oog verloren.

Typische elementen zoals de tadelakt en enkele mooi traditioneel gestuckte plafonds werden weerhouden. Binnendeuren in aluminium met matte beglazing en Italiaanse keramische tegels werden gesloopt, terwijl er ook een grotere relatie tussen de keuken en het traditioneel Marokkaans salon werd gecreëerd door het maken van een ronde opening.

Bepaalde kleuren waren helemaal niet de keuze die ik persoonlijk zou gemaakt hebben, zoals het typische Marrakech roze tadelakt pleisterwerk, maar het vormde tevens een deel van de uitdaging!
Het tadelakt vervangen zou ook een hele hap in het budget betekend hebben, en achteraf gezien, door de keuze om de bank te gaan herbekleden in een grijze kleur (moet nog gebeuren) gecombineerd met fuschia en zilvergrijze kussens vormt dit nu net de hele look van het appartement.


Het plafond in de hal kreeg een houtlook in een traditionele techniek

De deuren werden in dezelfde Palisandertint gebeitst waarna een kleurloze vernis meer diepte geeft. Het deurbeslag in geborsteld aluminium geeft een eigentijds Marokkaanse uitstraling aan het geheel.

Door antieke spiegels te gebruiken werd het karakter van het hele appartement meteen flink bepaald. Een prijzige kostenpost die absoluut de moeite waard was!

De nieuwe betontegels werden zorgvuldig gekozen om de dominerende kleur van de wanden te balanseren. Door in de centrale hal een vloertapijt uit te werken in tegels die in de kleur van het tadelakt werd er terug een harmonie geschapen. met dank aan de fijne samenwerking met Carrelage Mogador!

De bank zal nog in een strak grijs bekleed worden. Afgwerkt met kussens in fuchsia, zilver en mosterd. Ook een typisch tapijt in mosterdtint staat nog op het verlanglijstje.

Afwerking met typische Marokkaanse accenten geven het appartement net dat ietsje meer...

Post a Comment